Over Dennenhorst

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog ontstond er langzaam een nieuwe bron van inkomsten naast landbouw en kleinschalige veeteelt. Vanuit ‘het westen’ zochten vakantiegangers naar pension en onderdak voor de warme zomermaanden. Het vervolg laat zich raden! Vanaf 1960 kwamen er steeds meer recreatieve parken in de omgeving van Voorthuizen, zo ook ontstond chaletpark Dennenhorst.

Het team

1960

Dennenhorst en het land eromheen was oorspronkelijk een agrarisch gebied. Hobbymatig zijn daar een enorme hoeveelheid naaldbomen geplant. Aangezien het park vlak tegen het Boeschoterbos aanligt, kon je de vanuit het bos komende dieren tussen de bomen heen en weer zien rennen.

1990

Tussen de rijen bomen zijn vanaf 1965 allemaal vakantiewoningen neergezet. Aangezien de naaldbomen allemaal wat groter zijn geworden, is het een prachtig park geworden. Deze foto is van rond het jaar 1990.

2017

Park Dennenhorst is vanaf nu onderdeel van Gerrit Jans Hoeve. Een park met zijn eigen karakter en uitstraling, een mooie aanvulling op onze andere parken.